280 de asistati sociali s-au imbolnavit

280 de asistati sociali s-au imbolnavit subit cand au auzit ca trebui sa iasa la deszapezit.

Primăria Târgovişte „i-a luat la ochi” pe asistaţii social care nu vor să pună umărul la deszăpezirea oraşului, după ce edilul i-a chemat la muncă pe cei 300 de oameni care primesc ajutor de la stat şi dintre aceştia au răspuns afirmativ doar 20 de oameni.

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a anunţat că este hotărât să ia măsuri dure împotriva celor care în aceste zile s-au îmbolnăvit subit pentru a nu fi puşi la muncă în folosul comunităţii.
„Am o nemulţumire şi nu mă feresc să o spun. Am solicitat ieri sprijinul persoanelor care beneficiază de ajutor social la nivelul primăriei municipiului Târgovişte. Am constatat că, dacă la ultima zăpadă am reuşit să adunăm undeva la 50 de beneficiari, acum doar 20, restul obţinând adeverinţe mediale”, a spus Cristian Stan. 
La prima zăpadă serioasă au răspuns apelului Primăriei 50 de beneficiari de ajutor social din 300.
„Mi se pare inadmisibil ca cei din Primăria Târgovişte să lucreze câte 12-16 ore aproape continuu, iar cei care beneficiază de ajutor social să nu poată să vină 3-4 ore şi să cureţe anumite zone. Noi lucrăm cu motoarele turate la maxim şi din păcate alţii stau pur şi simplu şi nu fac nimic”, a transmis edilul de la Târgovişte.
Edilul spune că există familii întregi beneficiare de ajutor social care au adeverinţe medicale şi sunt scutite de la muncă.
Cristian Stan a anunţat că va sesiza Colegiul Medicilor, Direcţia de Sănătate Publică şi Agenţia de Prestaţii Sociale cu privire la această problemă şi va propune sistarea ajutoarelor sociale pentru cei care, deşi sunt buni de muncă, nu se achită de obligaţia de a presta servicii în folosul comunităţii pentru banii primiţi de la stat.
„Noi facem eforturi, având în vedere că acum s-a oprit puţin şi zăpada, să rezolvăm situaţia cât mai repede. Mi se pare absolut inadmisibil ca o familie întreagă să aibă adeverinţă medicală. Nu ştiu cum se eliberează aceste adeverinţe mediale, dar vom face demersuri către Colegiul Mediciilor, Direcţia de Sănătate Publică, instituţiile care au competenţe în acest domeniu, pentru că este inadmisibil ce se întâmplă”, mai spune edilul. 
[wpdevart_like_box profile_id=”petilea/” connections=”hide” width=”300″ height=”70″ header=”small” cover_photo=”show” locale=”ro_RO”]

Sursa

6 thoughts on “280 de asistati sociali s-au imbolnavit

 1. eu nu inteleg un lucru,si anume:scrie clar in legea venitului minim garantat ca benefeciarii trebue sa presteze un anumit numar de ore-zile de munca,da?atunci cum vine treaba asta’am solicitat”?frate,ori prestezi si-ti ei banii ori stai in casa si ciu-ciu banuti.in orasul in care locuesc am vazut asistati social prestand chiar si cand erau -15 grade,si nu zicea nimeni nimic

  1. Ai dreptate si asa ar trebui sa fie insa nu ai auzit…prin Craiova parca, ca unii rromi veneau cu BMW-ul sa-si ridice ajutorul social?
   De vina este legea pentru ca nu verifica cu exactitate daca evntualul asistat chiar are nevoie de ajutor din partea statului.

  1. Pai eu nu am spus la fel? Nu am accentuat ca statul nu verifica cu exactitate daca eventualul asistat chiar are nevoie de ajutor?
   Un vecin de al meu primeste ajutor de la stat. Merge la curatenie ori de cate ori este chemat. Sa intamplat ca intr-o seara Politia Locala sa-l amendeze pe nedrept (cred ca stii si tu cine sunt si cum se aleg analfabetii astia numiti politie locala). A primit o amenda de 500 de lei ca ar fi aruncat un chistoc de tigara in fata lor (vecinul meu nici nu fumeaza). Intre timp a fost iarasi la curatenia orasului. Cand au venit ajutoarele a stat nu mai putin de 4 ore la coada. Era o caldura de 38 grade la umbra, asta inseamna aproximativ 70 grade pe asfalt. Cand ia venit randul a fost trimis acasa pe motiv ca va trebui intai sa plateasca amenda si apoi sa ridice ajutorul social.
   Nu a comentat dar a intrebat un functionar de ce nu lipeste un afis in care sa anunte ca cei cu datorii catre stat nu primesc ajutorul social? Raspunsul a fost „Nu cumva vrei sa-ti dam si o bere rece?”.
   Deci, acei oameni angajati de stat (marea majoritate rude) in loc sa aiba grija de tine , ei isi bat joc. sad

Parerea ta conteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.