7 motive pentru care trebuie să renunțăm la lactate

 

Încă din copilărie, lumea din jurul tău te încuraja să bei cât mai mult lapte. Într-adevăr, aduce un aport de calciu necesar organismului însă prin studii recente s-a demonstrat că are efecte negative asupra sănătății noastre.

1. Provoacă acid și îmbrătrânește

Lactalele sunt destul de cunoscute din punctul acesta de vedere. Prin acidul pe care-l elimină în organismul nostru, putem suferi de inflamații la nivel interior și suntem predispuși la boli cardiace și diabet.
Prin apariția inflamațiilor menționate, este accelerat ritmul de îmbătrânire al organismului. Dacă doriți să aveți parte de acea „frumusețe până la adânci bătrâneți”, ei bine, laptele nu o va aduce!

2. Este unul dintre principalii vinovați ai apariției osteoporozei

Chiar dacă este cunoscut pentru faptul că aduce un aport de calciu organismului, acesta este consumat, fiind luat din sistemul nostru osos, pentru a combate aciditatea provocată de lactate. Așadar, chiar dacă laptele ne dă calciu, el îl și fură!

3. Duce la apariția diferitelor boli și chiar a cancerului

Pe lângă osteoporoză, diabet și bolile cardiace, consumul laptelui este principalul vinovat și pentru apariția altor boli cum ar fi artrita, dureri ale articulațiilor, anemie și afecțiuni la nivelul stomacului și ale colonului.

Se presupune că laptele ar duce chiar și la apariția cancerului, deoarece conține o substanță care este foarte asemănătoare insulinei, iar aceasta este asociată morții premature, implicit cancerului.

4. Este unul dintre principalii factori care provoacă alergiile

Conform specialiștilor, laptele este unul dintre principalii alergeni însă oamenii își dau seama foarte greu de acest lucru. Este indicat să vizitați un medic pentru a vă asigura în această privință.

5. Stimulează apariția acneei

Cu siguranță coșurile inestetice și punctele negre nu îți sunt cele mai bune prietene. Dacă pielea ta este și sensibilă, cu atât mai indicat îți este să renunți la lapte. Încearcă să faci acest lucru o perioadă de timp și vei începe să observi îmbunătățiri la nivelul tenului.

6. Conține toxine

Aceste toxine sunt prezente din mai multe motive. Principalul motiv este faptul că vacilor le sunt administrate antibiotice și analgezice pentru a le vindeca de diverse inflamații sau afecțiuni de care acestea suferă.

De asemenea, laptele conține și hormoni care le sunt injectați vacilor pentru a le stimula dezvoltarea, hormoni care pentru organismul uman nu sunt benefici deloc.

7. Poate conține puroi

Acest lucru este din cauza procesului de mulgere, care este realizat cu ajutorul unor aparate metalice. Aceste aparate uneori pot răni vacile în momentul mulgerii, iar acestea ajung să sufere de infecții ale căror virusuri care, de multe ori, ajung și în laptele pe care noi îl consumăm.

Trebuie să fim conștienti că, în ziua de azi, vacile nu cresc precum arată în reclamele difuzate la televizor, pe pajiști verzi cu mici floricele ici și colo.

Mediile în care sunt crescute nu sunt cele mai bune și nici procesul prin care se obține laptele de la acestea nu este cel mai sănătos.

Există înlocuitori ai laptelui, trebuie doar să ne informăm și să încercăm să-i introducem treptat în regimul nostru alimentar.

6 thoughts on “7 motive pentru care trebuie să renunțăm la lactate

 1. Nu pot spune ca Nu, însă…toate astea sunt valabile pentru cei ce consuma în exces. Eu consum lactate, știu cum și când … O zi frumoasa smile

  1. Da, stiu ca tu consumi lactate insa nu in doze mari. Treaba este ca acum ceva timp chiar un medic mi-a spus sa incerc pe cat posibil sa evit consumul de lactate. Atunci nu am inteles de ce insa acum cred ca stiu. Daca nu ma insel numele acelui medic era Bucatanschi.
   O zi superba cu multa relaxare.

   1. Am vrut sa scriu ceva la ultima postare, insa ai o eroare, nu merge, imi spune ca este inchis servar. nu posta acest com, doar ca te-am anuntat sa stii, o seara frumoasa

 2. Cred ca tot ce mancam contine toxine ,ce bine mai era pe vremea bunicii ca mancam eco si beam laptele muls direct de la vaca ,acum vai mama mia si aerul e toxic smile

  1. Mult adevar in cele scrise. Se spune ca in ziua de astazi nu mai exista nicio leguma care sa nu fie modificata genetic si niciun produs alimentar care sa nu contina aditivi.

Parerea ta conteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.