*Gânduri…*


Când iubim totul e perfect, e sublim, e fascinant…e atrăgător și ne ține legați prin sentimente, uneori de neânţeles. Puterea iubirii este mare și duală, aș zice. Pe de-o parte te face fericit, îţi dă energie, te face să visezi, te ajută să vezi frumosul în toate, îţi dă elanul necesar să urci acest munte numit IUBIRE și te face orb la toate asperitățile întâlnite în cale.
Ca orice munte , însă , iubirea are și coborâș, când
cețurile încep să se împrăștie, când elanul scade, peisajul se lasă văzut mai bine, sentimentele se limpezesc, începi să vezi ce n-ai văzut la urcuș, inima nu mai bate atât de puternic, ai timp să vezi toate amănuntele care ți-au scăpat atunci când te grăbeai să ajungi pe culme. Când omul se află în momentele hotărâtoare ale vieții, nu-l mai conduce rațiunea ;ea arată doar alternativele. Direcția finală o dă inima. Doar inima dă ghieș la urcuș și tot ea plânge la coborâș…și asta e valabil pentru ambii parteneri. Totul e să nu ne pierdem speranța și cât putem
să vedem frumosul în cei de lângă noi, deoarece în fiecare găsim ceva mister, ceva interesant, ceva de apreciat, ceva ce merită iubit. Sigur că omul e o ființă greu de mulțumit, o ființă ce caută mereu perfecțiunea. Nu o va găsi
niciodată, dar asta nu-l împiedecă s-o caute.
Și mereu, un dram foarte mic de speranță este suficient
pentru reapariția IUBIRII. Totul e să nu-ți pierzi SPERANȚA…

2 thoughts on “*Gânduri…*

 1. Buna seara draga mea!
  Din cele exemplificate de tine, eu am alta parere!
  In momentul cand incepi sa vezi lipsurile care nu le-ai vazut atunci cand ai urcat , ceva nu mai functioneaza asa cum trebuie si am sa-ti explic de ce.
  Omul cand se indragosteste se spune ca este mai orb decat un orb si mai prost decat prostul. Bine, orb si prost la modul placut!
  Se intampla ca din anumite motive dragostea pe care o porti sa nu mai fie asa de profunda asa cum era la inceput, si ….incepi sa vezi la partener doar lucrurile rele, ceea ce ar trebuie sa-ti provoace panica deoarece mai sunt doar cativa pasi pana la despartire.
  Nu degeaba se spune ca in dragoste este bine sa ramai prost si sa nu te destepti niciodata!

Parerea ta conteaza