Închisoare pentru criminalul din Buteni

Inspectoratul de Poliție Județean Arad să aplice sancțiunea și pedeapsa maximă pentru vinovații care au comis acte de cruzime extremă împotriva animalelor în comuna Buteni.
Camera Deputaților să aprobe de urgență propunerea legislativă adoptată recent de Senat care prevede majorarea amenzilor și pedepselor pentru cei care comit acte de cruzime împotriva animalelor de la 1 an la 2-7 ani.

De ce este important?

Cruzimea împotriva animalelor este adesea tolerată, încurajată prin slaba acțiune a autorităților și în prezent a scăpat total de sub control.
Cei care cauzează suferință animalelor sunt oameni la fel de periculoși și pentru semeni. Libertatea lor este un pericol iminent.
Cazul din Buteni, județul Arad este unul emblematic care a pus capac cetățenilor din România. Cei 4 tineri care au dresat un câine și l-au asmuțit să atace și să omoare alte animale nu trebuie să scape nepedepsiți.
În această filmare din ianuarie 2017 se vede cum câinele celor 4 tineri a atacat un alt câine complet lipsit de apărare (ținut în lanț) pe o proprietate privată și și-a blocat colții în gâtul acestuia cauzându-i dureri extreme și sângerare masivă.
Vă atenționez că imaginile de mai jos vă pot afecta emotional!

https://youtu.be/OeGOdAV71yY
https://www.facebook.com/AnimalsRomania/videos/363019244054609/

Un simplu dosar penal nu mai înseamnă nimic în ziua de astăzi. Poliția trebuie să aplice amenda maximă și tinerii implicați în acest caz trebuie să primească pedeapsa maximă în vigoare, 1 an de închisoare.

Amenzile și pedepsele prevăzute de legea pentru protecția animalelor 205 din 2004 sunt anemice. Oricât de barbari ar fi unii oameni, pedeapsa maximă posibilă este de numai un an de închisoare. Până în prezent cele mai multe dosare penale nu s-au soldat în favoarea animalelor. De aceea persoanele care comit abuzuri sunt în continuare încurajate să facă noi acte de cruzime și să devină un model negativ pentru societate.

De aceea, Camera Deputaților trebuie să aprobe de urgență propunerea legislativă adoptată recent de Senat care prevede majorarea amenzilor și pedepselor pentru cei care comit acte de cruzime împotriva animalelor de la 1 an la 2-7 ani.

La rândul lor, toți cetățenii de bună credință trebuie să ia atitudine atunci când sunt martorii unor scene de cruzime. Să facă tot posibilul să oprească cruzimea, să o documenteze și să sesizeze poliția prin apel la 112 atunci când este cazul.

Parerea ta conteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.