Nu vreau sa schimb lumea, realizez ca nu pot….

Cand am vazut prima data lacrimile unui animal, am crezut ca am o problema. Nu, nu aveam, animalele lacrimeaza. Sunt animale care simt frica, animale care inteleg cand sunt in pericol.
Poate pare surprinzator pentru unii dar cele mai inteligente animale sunt oile si porcii, adica chiar cele care sunt sacrificate in numele unor traditii prost intelese.

L-am salvat pe Ion anul trecut. S-a nascut in camionul mortii care mergea catre abatoarele din Turcia.
El a fost norocos, l-am luat in acea noapte friguroasa si l-am crescut exact ca pe un copil. Acum este un berbec mare si fericit.
Zilele petrecute cu el m-au facut sa inteleg cat sunt de sensibile aceste animale…..plang, se bucura, se sperie, se alinta…..
In primele zile plangea dupa mama lui, o striga cu disperare….. plangea si cand dormea. Nu stiu daca mieii viseaza, Ion isi striga mama in somn.

In perioada sarbatorilor, mieii sunt luati de langa mame, sunt urcati in masini si expusi in targuri. Viata lor inseamna minute sau ore……
Omul (fiinta suprema) vine se uita in ochii lor si alege, „pe aceasta il vrea”. Nu stiu care sunt criteriile si nici nu vreau sa stiu. Am incercat doar sa inteleg ce este in sufletul unui om care alege un copil de animal, se uita cum este dus la moarte si pleaca cu el mort acasa. Oare il aude cum plange? Realizeaza ca alegea lui inseamna moarte? Ce il face sa se comporte asa? Foamea, traditia sau incapacitatea de a intelege trairile altor fiinte?
Foamea cu siguranta nu este.
Traditia. Am discutat cu preoti, am citit ce spun cartile, am urmarit ce spune Papa in legatura cu aceasta traditie. NU exista nici cea mai mica legatura intre sacrificarea mielului si religie!
Este doar o proasta intelegere a acestei sarbatori.
Ramane incapacitatea de a intelege trairile acestor fiinte.
Cred ca este singurul motiv pentru care omul omoara cu atata lejeritate. sad
Nu putem schimba lumea, dar ne putem schimba noi!
Renunta TU sa iei viata unui animal si in curand vom fi mai multi. De la an la an vom fi tot mai multi.
Fara cerere nu va exista oferta.
Se poate trai frumos si sanatos fara carnea unor fiinte.
#SarbatoriLuminate

Poveste preluata de aici

Parerea ta conteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.