Povestea Ctrl+Alt+Del

Trecând peste cele câteva glume care s-au făcut pe seama combinației de taste Ctrl+Alt+Del, Bill Gates a povestit unui auditoriu cine este „de vină” pentru această asociere aparent fără sens. Evenimentul a avut loc la o strângere de fonduri desfășurată în urmă cu câțiva ani, la Harvard.

Înainte de toate, fostul CEO Microsoft a clasificat Ctrl+Alt+Del ca fiind o greșeală. ,,Am fi putut avea un singur buton, dar tipul care făcea design-ul la tastatura IBM nu a vrut să ne dea butonul nostru.” În acel moment, David Bradley, inginer la Microsoft, a venit cu combinația de taste Ctrl+Alt+Del care este folosită și în zilele noastre pentru a apela Task Manager sau pentru a bloca accesul la un PC.

Cu toate că există destul de multe taste pe o tastatură pentru ca cineva să nu se fi gândit la Ctrl+Alt+Del, se pare că Bradley a decis, într-un moment de inspirație, că aceasta este cea mai bună soluție pentru acel scenariu. Cred că nu vom afla niciodată dacă a existat vreo logică în spatele celor trei butoane, dar mai contează?

Parerea ta conteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.