Ţara lui Papura Voda?

Papura Voda îşi tăia creanga de sub picioare. Scurt. Clar ce urmează. România, în mare, păstrează nu doar chipul neîngrijit al personajului, ci şi comportamentul său. Prin deciziile sale, guvernul provoacă o decădere spirituală şi morală a societăţii. Specialiştii buni părăsesc ţara, pe baricade ramanand cei care nu au unde pleca. Învăţământul, sănătatea, biserica, trei piloni care ar putea ridica societatea au ajuns trei sisteme în care colapsul este mai accentuat. Ne-am tăiat deja creanga de sub picioare sau încă o tăiem? Când şi cum vedeţi renaşterea ţării noastre?

8 thoughts on “Ţara lui Papura Voda?

 1. Eu personal nu cred ca mai exista cale de scapare, pentru ca cred ca Planeta isi traieste ultimele clipe.
  In istorie a existat o cotitura mare, acum 2000 de ani cand popoarele in intregime au adoptat o religie asociata cu un sistem de valori morale specifice nou.
  In timpul Romei de exemplu, sa ai compasiune fata de bolnavi, saraci, sclavi etc era considerata o subdemnitate.
  Crestinismul e cel care a rasturnat aceste principii, pentru ca evident erau gresite, neumane etc.
  De ce a fost posibila aceasta rasturnare mare de valori? Pentru ca asa a lucrat Duhul Sfant evident trimis e Hristos ca Mangaetor, dar si pentru ca daca omului ii pui in fata niste interdictii, omul respectiv se mobilizeaza in directia inversa.

  Ce e diferit azi? Pai azi omului nu i se mai pun interdictii pe fata. Ci e ademenit cu dulcegarii gen: iubire universala, sex = iubire, make love not war, minoritati cu drepturi etc

  Din malaxorul asta nu cred ca se poate iesi.
  Daca pe vremea persecutiilor era mai simplu: venea statul si zicea: ti se interzice sa practici religia crestina, altfel esti executat. Era mai simplu de vazut ca ceva e in neregula.

  Azi sloganul este: practica ce religie vrei pentru ca toate sunt bune, si sa nu uita de dragoste, de pace etc.
  In cazul asta e nevoie de niste cunostinte mai tehnice pentru a sesiza satanismul. Ceea ce se vede cu ochiul liber ca nu sunt multi care le au.
  Daca insusi Papa se intalneste cu samani, musulmani, evrei etc ! E clar ca lucrurile sunt mult mai parsive

   1. La ce am zis eu nu exista solutie.
    Ce am zis eu reprezinta sfarsitul implacabil.

    Romania are solutii sa se delimiteze de aceste timpuri, dar si daca ar vrea nu cred ca ar fi lasata.
    Egalitatea este o utopie, deci un sistem sanatos nu implica egalitate. Asta ar fi smecheria cu care este impiedicata sa existe starea sanatoasa.
    Un sistem sanatos va avea o parte „rea”, problema e ce anume reprezinta raul: de exemplu homosexualismul va fi interzis.

    Solomon a ramas ca un mare intelept pentru ca atunci cand doua femei au venit la el cu un copil fiecare pretinzand ca este al ei. Solomon a zis: sa facem egalitate, taiem copilul in doua si fiecare femeie sa primeasca o jumatate.
    Adevarata mama a strigat: sa nu faci asta, mai bine sa-l ia ea intreg.
    Asa a gasit Solomon care e mama adevarata a copilului.
    Si asta inseamna ca nu exista dragoste, egalitate etc universala. Aici pe pamant evident.

 2. Este vorba de un cumul de factori, care nu pot fi depasiti in conditii normale.
  – era informationala. Din cauza asta informatiile rele pot fi raspandite foarte usor, facand imposibila discernerea adevarului de minciuna
  – stiinta si tehnologia. Cred ca acestea doua sunt fiara apocaliptica si proorocul mincinos apocaliptic.
  Pentru ca cred ca distrugerea pamantului la Potop a avut ca si cauze stiinta. Cred ca piramidele vizibile sau cele ingropate, si restul templelor care presupun o tehnica de aranjat pietrele fara spatiu intre ele, respectiv blocuri imense de piatra cioplita, erau parte a unei „obsesii” a oamenilor inainte de potop. Pentru care a fost nevoie sa fie distrusi cu totul pentru ca nu mai exista alta sansa de a-I face oameni.
  – politica. Cred ca politica este desfranta din Apocalipsa, care se desfraneaza cu toti regii pamantului

  Omul modern este in situatia Faraonului si a preotilor lui. Cand Moise s-a dus la faraon si a facut 9 minuni, preotii faraonului au zis ca si ei pot face lucruri asemanatoare.
  Asa e stiinta si tehnologia azi, care ii da omului lucruri noi nemaiintalnite. Asta impietreste inima omului, asa cum se invartosa si inima faraonului cu fiecare episod.
  Pentru ca omul sa se detaseze de lumea materiala si sa vada ansamblul, este nevoie de o cruce, pe care trebuie sa si-o poarte.

 3. Pentru ca omul nu se face bine de buna voie sau din proprie initiativa.
  Lucrul asta e mai mult decat dovedit, din moment ce omul a fost lasat in Rai sa se dezvolte in conditii de Rai, si a cazut lamentabil.

  A doua sansa data omului a fost traiul pe Planeta Pamant, sub jugul suferintei. Asta ii deschide omului ochii.
  De aceea sfintii din calendar au practicat ceea ce se numeste nevointa.
  De aceea in cartea Codul Lui Davincii, calugarul reprezentant al Bisericii, care facea ancheta, purta un cilice, adica o zgarda de fier cu zimti peste picior, care sa-i aminteasca de suferinta.
  Evident nu orice suferinta duce la progres.

Parerea ta conteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.