Viata la bloc

Viata la bloc nu este chiar placuta daca avem vecini care nu stiu ce inseamna bunul simt. Spre exemplu la mine in bloc sunt oameni care aprind tigara imediat ce ies pe usa apartamentului. Nu le pasa ca poate in urma lor va trece un alt vecin care nu fumeaza. Chiar am stat de vorba cu 2-3 dintre ei si dupa ce m-au ascultat sau uitat ciudat la mine neintelegand de ce nu trebuie sa aprinda tigara decat atunci cand iese din bloc sau de ce sa nu stinga chistocul pe scari ori in lift ca doar de asta platesc femeia de servici. Despre legea antifumat nici nu m-am gandit sa le vorbesc pentru ca as fi fost catalogat drept un nebun. Acesti oameni chiar nu au auzit de o astfel de lege si oricum nu ar respecta-o tot asa cum nu respecta nici linistea s-au curatania in bloc sau in jurul acestuia.

Azi dimineata am avut o supriza neplacuta. La etajul doi o sticla de bere goala statea cuminte langa teava cu gaze.

Probabil ca ce-l care a consumat ce era in interior , nu a avut curajul sa o duca acasa si sa o puna in cosul pentru gunoi de teama ca sotia ii va aplica vreo doi-trei perechi de palme in timp ce il face betiv nenorocit.

Cand ajung aproape de parter vad ceva si mai si. Doua ziare din campania primarului au servit drept scaun celor care au fost prea comozi sa iasa fara sa-si bea sticla de cola si doza de energizant care nu se pot consuma fara cateva tigari care trebuiesc musai fumate si apoi stinse pe scara blocului. La final ca sa arati ca fumezi tigari de firma, trebui sa lasi si pochetul pe una din treptele scarii

Injurand printre dinti ies afara din bloc insa abia aici aveam sa gasesc ce-a mai mare surpriza. Pozele de mai jos spun mai mult decat as putea eu sa scriu.

Blocul 18, trezeste-te.

 

8 thoughts on “Viata la bloc

 1. Cand vine vorba de capitala…nimic nu ma mira. Dar…haideti sa vedem…, noi am facut ceva vreodata din toate astea? smile apoi…arunc cu piatra smile) , pana atunci, somn usor, vise frumoase <3

  1. Nu stiu daca voi ati facut vreodata mizeria in bloc s-au in fata blocului insa stiu ca eu nu am facut niciodata asa ceva.
   Chestia asta cu piatra si aruncatul acesteia este o sustinere a „infractorului” beee

 2. Din fericire pentru mine: – nu consum alcool, nu fumez, nu beau cafea si nu imi place vorba multa, in special in afara unei locuintei. Femeia de servici este obligata in fieacre zi sa mature scara, odata pe saptamana sa spele, in jurul blocului sa adune gunoiul si sa faca curatenie, insa in ziua de azi tineri stau fara servici si cei neajutorati din cauza anilor sau a sanatati o fac pe femeile de servici. Are cineva de castigat din asta cu siguranta asa ca… ( aviz catre incasator, asta ca sa nu spun functia deoarece nu toti o merita smile ( ce dura sunt, ma vad eu pe mine smile) )
  1, Nu pot arunca cu piatra, deci: sunt infractor smile)
  2, La noi in fata blocului nu facem noi dar vin alti noaptea. Am avut noroc sa nu am gunoaie in bloc, smile
  O zi Binecuvantata si linistita ! smile

  1. Femeia de servici nu trebuie sa spele scara odata pe saptamana ci de doua ori.
   Intr-adevar, femeia noastra de servici are 74 de ani si inca face treaba la anii ei.
   In privinta tineretului te asigur in proportie de 100% ca niciun tanar nu ar vrea sa se angajeze la curatenia scarii.
   O singura data a venit o doamna c-am la 23-25 de ani si a intrebat daca avem nevoie de o femeie de serivici insa cu conditia sa-i asiguram locuinta beee
   In ce spui tu ca incasatorul ar avea interese, cred ca ai luato tare de tot pe aratura. Intr-adevar, nu toti „merita” sa fie prostii blocului insa din pacate trebuiesc ce-l putin doi fraieri (presedintele si administratorul) care sa faca fata golanilor ce nu au alt interes decat sa vandalizeze blocul.
   O zi binecuvantata si tie. smile

   1. Cu spalatul nu te contrazic, nu stiu sigur,. Vezi? la 74 de ani femeie de servici? hahahahahahaha.
    nu o femeie din afara, poate sunt femei necajite chiar in bloc sau in apropiere, asa ca daca se vrea a face bine si altora se poate. Sa dau apreciere? neeeee, nu dau, de ce? pentru ca am ras prea tare si seara rasul ingrasa ;) . Daca vorbim de administrator si presedinte, iara voi rade, smile) . Cunosc cazuri cu femei trecute de 60 ani ce lucreaza, sau au lucrat femei de servici la blocuri datorita administratorului, nu vorbesc de presedinte…deoarece un presedinte de bloc, din punctul meu de vedere, ori e un sclav al administratorului si locatarilor, ori un pierde vara. De ce spun asta? Presedintele de la mine din zona il zaream doar la sedinte, in rest omul era director la loto nu avea timp de treburi minore, mai cunosc pe cineva presedinte ce toata ziua are ceva la bloc sau in scara bocului de facut. Acum ca o fi ceva intre cei doi ;) e de bine, daca nu, e de rau pentru un presedinte sa faca treaba de femeie de servici. De ce sa vorbit urat fata de oameni? Nimeni nu obliga pe nimeni sa aiba o functie ;) , deci: se castiga, nu cred ca administratorul tau e curat la lacrima, mai ales daca si asta o avea servici, mai ales in contabilitate smile) va arde rau de tot pe toti .

    1. Hai sa-ti explic ceva ce tu nu stii dar in schimb i-ti dai cu parerea.
     Presedintele de la tine din zona proceda exact asa cum spune legea 230/2007.
     In Legea 230/2007 sunt menţionate următoarele atribuţii ale preşedintelui asociaţiei de proprietari: Preşedintele asociaţiei de proprietari reprezintă asociaţia în derularea contractelor şi îşi asumă obligaţii în numele acesteia. El reprezintă asociaţia de proprietari în relaţiile cu terţii, inclusiv în acţiunile iniţiate de asociaţie împotriva unui proprietar care nu şi-a îndeplinit obligaţiile faţă de asociaţie sau în procesele iniţiate de un proprietar care contestă o hotărâre a adunării generale a proprietarilor. Preşedintele asociaţiei de proprietari supraveghează şi urmăreşte aplicarea hotărârilor adunării generale, respectarea prevederilor statutului şi acordului de asociere, precum şi aplicarea deciziilor comitetului executiv. În funcţie de situaţie, poate propune comitetului executiv sau adunării generale măsuri împotriva celor care nu respectă regulamentele, hotărârile şi deciziile luate de asociaţia de proprietari. La acestea se adaugă, în conformitate cu HG 1588/2007, obligaţia de a păstra şi de a urmări ţinerea la zi a cărţii tehnice a construcţiei şi a celorlalte documente ale asociaţiei, de a răspunde în 7 zile la contestaţiile la lista de plată depuse de proprietari, precum şi păstrarea ştampilei asociaţiei. După cum se poate observa, preşedintele asociaţiei nu are putere de decizie şi nici sarcini de execuţie. Rolul lui este de reprezentare. Puterea decizională rămâne în sarcina adunării generale şi a comitetului executiv.
     Atribuţiile administratorului
     Spre deosebire de preşedinte, sarcinile administratorului sunt de execuţie, acesta asigurând managementul de proprietate pentru asociaţia de proprietari. În anumite situaţii, administratorul poate îndeplini şi funcţia de contabil sau pe cea de casier. Administrarea unei asociaţii de proprietari are două componente principale: administrarea financiară şi cea tehnică. Sarcinile financiare se reduc la întocmirea listelor de plată prin repartizarea cheltuielilor asociaţiei şi la întocmirea registrelor şi a documentelor contabile obligatorii. Administrarea tehnică a proprietăţii comune şi sarcinile administratorului sunt mai complexe, pornind de la supravegherea comportării în timp a imobilului, monitorizarea elementelor proprietăţii comune, solicitarea din partea furnizorilor de servicii de oferte atunci când situaţia o impune, precum şi procurarea (cu acordul comitetului executiv) a materialelor necesare întreţinerii proprietăţii comune.

     Acum cred ca ai inteles de ce presedintele de care vorbesti tu participa doar la sedinte.
     De asemenea, un presedinte al asociatiei de proprietari nu va vi niciodata sclavul administratorului pentru ca prin functia care o ocupa este superior fata de administrator, de fapt detine ce-a mai inalta functie din cadrul comitetului executiv.
     Faptul ca unii presedinti (si stii eu unde bati tu) fac mai mult decat ar trebui, dovedeste bunele sale intentii mai ales daca primeste o indemnizatie.
     Eu te asigur ca administratorul nostru nu incarca nici macar 1 ban in plus la intretinere. Este foarte corect si se implica mai mult decat ar trebui insa si tu gandesti ca altii care spun”Eeee, daca face si ce nu ar trebui sa faca, sigur are ceva de castigat”.
     Un vecin , nea Gica, a spus odata intr-o sedinta:
     Presedintele si Administratorul intodeauna vor fi hotii blcului in viziunea celor care ii invidiaza.
     Nu vreau sa cred ca tu esti una dintre ei smile)

     1. Invidie la o asa functie? smile) am ras azi cat pentru un an smile) . Tu ori esti administrator, ori presedinte, si in cazul asta te inteleg… smile

Parerea ta conteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.