Windows XP primeste update-uri pana in 2019


Microsoft a oprit oficial suportul pentru batranul sistem de operare Windows XP pe data de 8 aprilie 2014. Asta inseamna ca utilizatorii nu vor mai primi update-uri, si vor putea ramane vulnerabili. Sau vor mai primi? Putina lume stie ca Windows XP are un frate geaman, denumit Windows Embedded POSReady 2009.

Iar acesta, fiind lansat in 2009, dupa cum il tradeaza si numele, va fi suportat pana in 2019. Ceea ce denota si adevaratul motiv din cauza caruia XP-ul a fost abandonat: pentru a determina utilizatorii sa dea banii pe Windows 8. Dar sa revenim la cele doua sisteme de operare.

Windows Update, pe langa licenta sistemului de operare, verifica si versiunea sa. La nivel de registry. Iar daca acolo gaseste Windows Embedded POSReady 2009 in loc de XP, toate bune si frumoase. Face update. Sa nu intelegeti insa ca aceste doua sisteme de operare sunt identice. Ele doar au acelasi kernel. Deci unele update-uri sunt bune, iar altele ar putea sa dauneze grav sanatatii PC-ului. Deci este bine sa verificati ce face fiecare inainte sa le instalati.

Oricum, modificarea din registry se face destul de simplu si rapid. Intai trebuie creat un fisier .txt care sa contina urmatoarele:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA\PosReady]
“Installed”=dword:00000001

Dupa care acesta trebuie transformat (redenumit) in .reg, si executat. Ulterior, in Windows Update ar trebui sa apara mai multe noi update-uri. Si asa ar trebui sa se intample pentru urmatorii cinci ani, daca Microsoft nu schimba ceva in acest sistem de verificare.

Parerea ta conteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.