Bucurie pentru elevii din şcoala generală şi liceu

Ordinul Ministrului Educatiei din decembrie anul trecut stabileste in mod expres faptul ca temele de la scoala trebuie sa fie cat mai putine, ba chiar deloc. Astfel, la clasa pregatitoare „nu se vor da teme pentru acasa”, la invatamantul primar temele zilnice vor reprezenta „maximum 1 ora”, iar la celelalte niveluri de invatamant „maximum 2 ore”. „In perioada vacantei, de regula, nu se vor da teme pentru acasa elevilor din invatamantul primar si gimnazial”, spune Ordinul 5893.

La finalul anului 2016 a aparut Ordinul ministrului Educatiei nr 5893 privind temele pentru acasa in invatamantul preuniversitar.

Ce spune acest Ordin? Pe scurt, stabileste faptul ca temele pe care le vor primi elevii trebuie sa fie cat mai putine, in unele cazuri deloc (cum este situatia claselor pregatitoare).

La clasele primare, temele trebuie sa reprezinte maximum 1 ora pe zi, in timp ce la celelalte clase acestea trebuie sa reprezinte maximum 2 ore.

In perioadele de evaluare se recomanda ca temele sa se transforme in aplicatii si activitati in clasa.

Cea mai importanta prevedere pentru copii, mai ales ca din 3 februarie incepe vacanta intersemestriala, este articolul 5, care stabileste in mod explicit faptul ca „in perioada vacantei, de regula, nu se vor da teme pentru acasa elevilor din invatamantul primar si gimnazial”.

Parerea ta conteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.