*Dezamăgită…*


Sunt dezamăgită….și de câte orisunt dezamăgită îmi vine să scriu, înșir cuvinte alandala pe foaia mea virtuală sau nu, scris se numește (sau tastat, după caz). Oamenii nu sunt așa cum vreau eu, și sunt conștientă de asta…nu caut perfecțiunea, iar ceea ce am eu nevoie sigur se găsește acolo undeva, am încredere ca voi găsi cândva acel lucru sau persoană ce mă va face să tresar. Până atunci aș vrea să nu mai cunosc oameni superficiali, aș vrea sa nu mai am de a, face cu oameni care nu au pic de sensibilitate în ei. Am obosit să încerc să-i conving că viața nu înseamnă planuri și ore fixe, că viața nu înseamnă să trebuiască mereu să faci ce TREBUIE în loc de ceea ce îți PLACE. Am obosit să încerc să impun versiunea mea celorlalți, dacă ei decid că viața trebuie trăită altfel, s-o facă după cum le place…Până la urmă e rândul meu să mă îngrijesc de mine, și am s-o iau pe drumul ce mi se așterne la picioare, fără să caut pe cel mai potrivit sau pe cel corect. Am încercat să iau o decizie bazată pe cântărire lungă a situației și a persoanelor din ea, am adunat fapte și trăsături și am tras o linie luând decizia ce am crezut ca este corecta… Cât m-am putut înșela, de fapt nu luasem în calcul ca într-o ecuație mai exista pe lângă x și un y care nu corespunde întotdeauna ideilor și planurilor. Prin urmare ecuația dă un rezultat banal sau nu dă nici un rezultat. Căci oricât de mult ar vrea x să facă parte din ecuație, y îi taie orice elan. Am recunoscut că uneori acționez ca un copil…dar știți ce? Până acum a fost bine așa….cântăritul situației și luatul în calcul riscurile acesteia…nu te duce nicăieri, căci de vrea situația, timpul sau viața face ca rezultatul să fie banal sau zero. Așa că astăzi nu mai iau nici o decizie, nu mai ascult de planuri și mai ales, înainte de toate, îți spun ție ca nu toți își trăiesc viața după aceleași principii ca ale tale…și în consecință sfatul meu este să te gândești înainte să încerci sa-i convingi să aplice metoda ta, e posibil să o considere o pierdere de timp sau și mai rău s-o ignore complet.

2 thoughts on “*Dezamăgită…*

 1. Oamenii nu sunt perfecti si nici echilibrati mai ales intr-o relatie cand ambii asteapta de la celalalt altceva decat ceea ce primesc. Solutia salvatoare cred ca este comunicarea si macar sa se incerce a intelege pe celalalt.
  Din puctul meu de vedere viata trebuie traita dupa anumite legi si principii. A avea o viata ordonata inseamna a avea o viata sanatoasa.
  Incearca sa-ti imaginezi ce ar inseamna o societate fara legi unde fiecare face ce vrea si cum vrea? Ar fi un haos total.
  Bine, stiu ca am mers cam departe cu aceste exemple insa am vrut doar sa iti ofer posibilitatea de a face comparatii.
  Fi tare draga mea si lasa necazurile undeva in spatele tau.

  1. E bine ca sti. Da, ai mers departe cu aceste legi, asta e doar parerea mea. Intr-o relatie nu exista legi, exista comunicare, iubire, respect, iar lista poate continua. Nu putem vorbi de viata ordonata decat daca subiectul este cum sa traim sanatos si altele…
   Nu fac comparati in iubire, iubirea se accepta, daca se accepta si se percepe de suflet, lutul din noi nu are ce face.
   Multumesc dragul meu.

Parerea ta conteaza