Evolutie

Viata ne-a fost data in urma cu miliarde de ani insa am inceput sa traim in urma cu aproximativ 1 milion de ani.
A trebuit sa asteptam 400.000 de ani pentru a vedea primele celule nervoase. Atunci incepe viata pe care noi o stim.
Informatia cerebrala are doar cateva miligrame. Inca nu se poate determina un semn de inteligenta.Reactioneaza mai mult ca un reflex. Un neuron, esti in viata ,doi neuroni, te misti, si in miscare lucrurile interesate incep sa se intample.
Fauna de pe pamant dateaza de milioane de ani. Cele mai multe specii utilizand intre 3%-5% a capacitatii cerebrale, dar pana cand nu am ajuns fiinte umane,situati in partea de sus a lantului trofic,nu am folosit mai mult capacitatea creierului.
10% nu pare mult dar e suficient daca vedem ce am realizat pana in ziua de astazi.
Pe toata planeta exista o singura fiinta vie ce-si foloseste creierul mai bine decat noi oamenii: Delfinul. Se estimeaza ca acest animal incredibil utilizeaza pana la 20% din capacitatea cerebrala. Acest lucru ii permite un sistem de eco-locatie mai eficient decat orice fel de sonar conceput de omenire. Trebuie sa precizez ca delfinul nu a inventat sonarul ci la dezvoltat natural si acesta este o parte importanta a reflectiei filozofice pe care o avem astazi.
Prin urmare, putem sa spunem ca oamenii sunt mai preocupati de „a avea” decat de „a fi”.
Sa ne imaginam cum ar fi viata noastra daca am putea avea acces pana la 20% din capacitatea creierului nostru? Aceasta prima etapa ne-ar da acces si control asupra corpului nostru. Este probabil ca grecii, egiptenii si indienii sa fi cunoscut celula cu secole inainte de inventia microscopului.
Este bine de amintit ca Darwin a fost luat de prost cand a inventat teoria evolutiei si doar de noi depinde daca trecem de la evolutie la revolutie.
Creierul uman contine aproximativ 100 miliarde de neuroni, din care doar 50% sunt activi. Exista mai multe legaturi in corpul uman decat exista stele in galaxie. Posedam o retea de informatii gigantica la care nu aveam aproape niciun fel de acces.
Daca am putea sa avem acces la 40% din capacitatea creierului, va fi posibil sa controlam alte persoane. Dupa controlul nostru si al altora, am putea sa controlam si materia insa sa nu intram in capitolul care acum ni se pare Science Fiction…
Pentru fiinte primitive ca noi,viata in conceptia celulelor corpului nostru pare a avea un singur scop unic, de a castiga timp si de a trece prin timp.Pentru a atinge acest obiectiv, masa de celula fiintei umane are doar doua optiuni: Nemurirea s-au reproducerea.
Daca mediul nu este suficent de favorabil sau cultivat, celula ar alege nemurirea. Cu alte cuvinte, autonomie si auto-gestionare. Pe de alta parte, daca mediul este favorabil, va alege sa se reproduca. In acest fel, atunci cand mor predau cunostinte si informatii esentiale celulei urmatoare care va da alteia si asa mai departe.
Aceasta cunoastre si invatare poate fi transferata prin timp.
Imaginativa cum ar fi sa avem acces 100% asupra creierului?

Parerea ta conteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.