*Oferă Dragostea Atunci Când Poți*

Conform principiului “ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!”, nu te lăsa orbită doar de propriul ego. Respectă dorințele celui de lângă tine, oricât de neînsemnate ți s-ar părea. Respectă-i valorile, chiar dacă nu se aliniază întotdeauna cu sistemul tău de valori. Încearcă să vezi lumea din perspectiva partenerului și să accepți că există și alte puncte de vedere. Învață să apreciezi. MULȚUMEȘTE! Arată-i că ceea ce face pentru tine te mulțumește, te face să te simți fericită. Apreciază-ți partenerul și eforturile lui de a clădi o relație armonioasă, oricât de mici și aparent neînsemnate ar fi. Poate nu există o relație universal valabilă a fericirii în cuplu. Cu siguranță nu există, dar sunt câteva amănunte fundamentale pe care dacă le pui în practică îți pot garanta o relație funcțională. Și până la urma, dacă ceva funcționează, înseamnă că merge înspre scopul pentru care a fost creat. Iubiți-vă mult! Nu fugi după iubire căci n-o vei găsi. Oferă iubirea și ea se va întoarce din nou la tine. Aceasta idee sau mai bine spus reflecție nu mi-a dat pace toată ziua. Da cred ca acesta e sâmburele de adevăr care nu vrem să îl luăm în considerație deși când cineva ne sfătuiește ni se pare că știm deja tot ce ne va spune. Suntem convinși de puterea noastră de a putea să schimbăm lucrurile așa cum vrem încât uităm de cel pe care îl obligăm să suporte tot ceea ce vrem. De cele mai multe ori vrem și chiar credem că noi suntem victima celuilalt care nu înțelege dragostea noastră, că noi facem “sacrificii” și nu sunt niciodată apreciate. GREȘIT Atunci când iubești tot ce faci nu este sacrificiu. Atunci când iubești nu trebuie să convingi pe nimeni de nimic. Atunci când iubești totul este firesc. Nu trebuie să cauți iubirea sau să o convingi ci să o primești în schimbul celei pe care eventual ai oferit-o. Când crezi că poți să faci o persoană să te iubească te îmbeți cu apă rece căci într-o zi totul se va nărui și suferința ta va fi mai mare. Deci oferă dragostea și ea te va găsi și atunci vei fi cu adevărat fericit.

One thought on “*Oferă Dragostea Atunci Când Poți*

 1. Tare bine te mai procepi la scris dar mai ales la teorie.
  Eu cred ca nu ai dreptate in nimic din ce ai scris. Fiecare iubeste s-au vrea sa iubeasca in propriul stil. Nu am auzit niciodata de un sablon al iubirii care sa-ti aduca succesul garantat pentru ca in fiecare relatie 2=1 si cand spun asta ma bazez pe ecuatia de mai jos:
  -2 = -2
  4 – 6 = 1 – 3
  4 – 6 + 9/4 = 1 – 3 + 9/4
  [22 -2x2x(3/2) + (3/2)2] = [12 – 2x1x(3/2) + (3/2)2]
  (2 – 3/2)2 = (1 – 3/2)2
  2 – 3/2 = 1 – 3/2
  2 = 1

  Altfel spus, nimeni nu a reusit vreodata sa gaseasca o reteta a iubirii, o strategie care sa-i aduca iubirea.
  Au fost cazuri cand barbati mutilati, cu fetele odioase au fost cuceriti de femei frumoase. Pana la urma dragostea este ceea ce iti place nu ceea ce „ne” place.

Parerea ta conteaza