Reparare stick, cardurilor de memorie ce nu pot fi formatate

Probabil ca multi dintre voi a-ti ajuns in situatia sa nu mai puteti formata un Stick. In acest tutorial am sa va explic cum sa formatati un stick care nu se vrea formatat.

De ce nu sunt recunoscute stick-urile sau de ce nu pot fi formatate?
– Din pricina unui virus
– De la unele fişiere care sunt protejate la scriere, astfel stick-ul, sau cardul de memorie preia de la fişiere acea protecţie la scriere.
– Erori de scriere, bug-uri software.
Cazuri în care nu mai pot fi Reparate
Sunt şi cazuri în care stick-urile şi-au epuizat ciclurile de scriere pentru celulele din flash şi nu mai pot fi folosite, durata de viaţă a unui astfel de flash depinde de frecvenţă cu care a fost formatat şi rescris acel stick şi de cât de mult a fost utilizat şi de asemenea de modul în care s-a deconectat de la portul usb (Safely Remove Hardware)
Repararea stick-urilor usb şi a cardurilor de memorie care nu pot fi formatate
Cum facem?
Mergeţi mai întâi să vedeţi ce memorie are stik-ul dvs (pentru al putea identifica mai târziu), dublu click pe My Computer.
Deschideţi o sesiune de lucru în CMD cu drepturi de Administrator, pentru asta mergeţi în StartAll ProgramsAccessories – click dreapta Command PromtRun as Administrator şi în fereastra deschisă, daţi următoarele comenzi:
1. Diskpart
2. List disk
3. Select disk şi numarul disk-ului ,, cu probleme”
4. Attributes disk clear readonly
5. Clean
6. Create partition primary
7. Format fs=ntfs “sau fat32″
Aşteptaţi să se formateze până la 100%.
Atenţie!
Aveţi grijă când selectaţi disk-ul, să fie stick-ul sau cardul de memorie care necesită formatarea, o clipă de neatenţie vă poate strica tot sistemul de operare şi/sau fişierele. De aceia v-am spus la început să mergeţi să identificaţi stik-ul sau memoria card

Parerea ta conteaza

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.